Sałatka z Gorgonzolą i awokado
Skoro sezon grillowy to oczywiście sałatki! Dzisiaj propozycja dość wyrazista w smaku, w bardzo wiosennym nastroju ;)
Składniki:
garść liści szpinaku
1/2 awokado
kawałek Gorgonzoli
kilka pomidorków koktajlowych
słonecznik
sok z cytryny
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć, awokado obrać i pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, posypać słonecznikiem i skropić sokiem z cytryny (dzięki temu awokado zachowa swój ładny, zielony kolor).
Składniki:
garść liści szpinaku
1/2 awokado
kawałek Gorgonzoli
kilka pomidorków koktajlowych
słonecznik
sok z cytryny
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć, awokado obrać i pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, posypać słonecznikiem i skropić sokiem z cytryny (dzięki temu awokado zachowa swój ładny, zielony kolor).
Komentarze
Prześlij komentarz